Verden er fin. Den er stor og mektig, men på samme tid er den liten og hjelpeløs. Jeg skal forklare hvorfor.

Jeg er tamiler. En folkegruppe som i over 60 år har kjempet mot diskriminering og undertrykkelse slik at vi kan leve fredelig i vårt land: Tamil Eelam.

I mai 2009 sto flere tusen tamiler samlet i Norge og ropte desperat om hjelp fra verdenssamfunnet. Mens vårt folk ble drept, sto vi her med håp om at det ville bli stoppet, men til ingen nytte. I dag, seks år etter krigen, er ingen blitt stilt til ansvar for drapet av over 40.000 tamiler.

To forskjellige steder, men samme undertrykkelse

Palestinerne har kjempet for sine rettigheter og mot okkupasjon i over 60 år. Gjennom tiden har situasjonen for palestinerne blitt verre.

«Kampen mot terror» er bare ett dekknavnTrakassering, nye bosettinger på okkupert område, opprettelse av muren, blokader og alle de nådeløse angrepene på sivile er alle årsaker til at situasjonen forverres. 2205 mennesker, hvorav 521 barn, ble drept på 51 døgn, og også da sto verdenssamfunnet stille.

Tiår etter tiår med undertrykkelse, systematisk utryddelse, kidnapping, voldtekt, tortur og drap har det tamilske folket blitt utsatt for av den srilankiske regjering.

På den andre siden har vi det palestinske folket som opp gjennom årene gang etter gang er blitt bombet ned. De velger å bygge seg opp, men til stor fortvilelse blir de igjen bombet og tvunget på flukt.

Den syv år lange blokaden av Gazastripen har ført til ødeleggelser av infrastruktur, økonomi, fattigdom og arbeidsledighet.

Begge regjeringer bruker «kampen mot terror» som et dekknavn

Regjeringene i både Sri Lanka og Israel betegner disse grusomhetene som «kampen mot terror», men det er bare et dekknavn. Det er en krig utført av regjeringene med verdenssamfunnet som vitne.

Dette er realiteten i verden vi lever i dag. Jeg har trukket frem to tilfeller fra den uendelige boblen fylt med krig, undertrykkelse og okkupasjon.

Verden er en fin verden, ja, det er den, men noen mennesker ødelegger den med krig og undertrykkelse. De som skaper disse grusomhetene kaster en mørk skygge over vår fine verden.

Vi må stå sammen og jobbe mot urettferdighet, og vi kan vel slå fast at vi har en jobb å gjøre!

 

Kilde: http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Kampen-mot-terror-er-bare-ett-dekknavn-8068083.html