Neste gang noen spør hvor du er fra, si Tamileelam!
Fantastiske taler fra TYO ungdommen.
(De første 4 minuttene er på norsk og de resterende 6 på Tamil)

https://www.facebook.com/TYO.Norge/videos/980780635320533/

 

Å dø for noen er det ulimate offer. Et offer man vurderer når man tror på noe eller elsker noen så sterkt at man er villig til å ta det mest dyrebare man har, livet. Dette ultimate offeret er det titusener av tamilske frihetskjempere har valgt å gjøre. Ikke for egen vinning, ikke for sine egne, men for noe så grunnleggende som friheten til eelam tamiler.

Hvert år på denne dagen samler tamiler seg over hele verden for hylle de som falt for våre rettigheter. Vi kommer hit i dag i felleskap, vi kommer for å sørge over alle livene som har gått tapt, men vi kommer også hit i dag som stolte Eelam tamiler. Stolte over den styrke og mot våre egne har vist for at vi skal leve i frihet, stolte over deres kamp, stolte over deres lidenskap, men av mest av stolte fordi vi er en del av noe så heltemodig.

Vi må sørge for livene som har gått tapt og smerten som vårt folk har måtte tåle, men vi må ikke la oss bli fortært av sorgen. Kampen vær begynner nå, det er nå vår tid å vise dem at deres kamp og tap av liv ikke var forgjeves.

Jeg står her i dag som en representant for TYO, vi ser på det som vår viktigste oppgave å opplyse våre egne så vel som nordmenn om tilstanden til Tamiler på okkuperte Eelam. Krigen startet på grunn av undertrykkelse og på grunn av at grunnleggende rettigheter ble fratatt tamiler. I 2015, 6 år etter krigens slutt er vi redd vi står i samme situasjon som da.

Assimileringspolitikk høres kanskje bra ut, men det er ikke den beste løsningen. Allerede blir tamilske områder okkupert i stor fart, er det å samle øyen? Tamilske enker får ingen hjelp, verken økonomisk eller psykisk, i motsetning til konene til den srilakesiske regjeringens soldater, er det å samle øyen? Tamilske områder er fremdeles veldig tungt bevæpnet, er det å samle øyen? FN får ikke adgang til Sri Lanka, er det å samle øyen? De vil ikke at krigsforbrytelsene skal etterforskes, er det å samle øyen? Tamiler er fremdeles i fanger under kategorien «poltiske fanger», uten grunnleggende rettigheter, er det å samle øyen? Nei. Sri Lanka har ikke gjort noe for å samle øyen. Det er slike ting vi må se opp for når så mange av oss besøker okkuperte Eelam, som dessverre så mange av oss kaller Sri Lanka. Palestinerne proklamerer stolt at de er fra Palestina, det samme gjelder Kurderne. La oss vise at vi er minst like stolte over å våre fra TamilEelam. Neste gang noen spør hvor vi er fra, si TamilEelam!

Det handler om respekt for de som har dødd for vår frihet. Den handler om respekt for oss selv og vår identitet. Alle motstandsbevegelser under andre verdenskrig blir i dag hyllet, kurdernes styker mot IS blir hyllet, hvorfor er vår motstandsbevegelse annerledes? Den er ikke det. Vi har en historie å våre stolt av, vi er fra et folkeslag som aldri har gitt opp, som har stått opp vår frihet, vi tilhører et folk som ga sine liv for vår rett til eget land. I tillegg til å respektere dem og deres kamp er det minste vi kan gjøre, å fortsette den kampen de nå har etterlatt oss.

De trodde de kunne begrave våre frihetskjempere, men vi skal vise verden at frihetskjemperne våre var dyrebare frå, og vi skal vokse oss store og sterke i deres plass.

For en livstid i kamp for Tamileelam!